Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho: Jag vill vinna cupen

2009 spelade han i Häcken och sänkte ÖSK i Svenska cupens kvartsfinal. 2011 har gulsvart blivit svartvitt och en allt formstarkare Paulinho hoppas skjuta sitt nya lag till semifinal – och längre ändå

– Jag vill vinna cupen med Örebro, säger den brasilianske anfallaren.

Paulinho minns, med vissa besvär, kvartsfinalmötet på Rambergsvallen för knappt två år sedan.

– Ja, det blev 2–1, va? Nej, 1–0. Jag gjorde mål.

1–0 stämmer. Ett Paulinho-mål bakom Peter Westman i den 59:e minuten grusade ÖSK:s cupdrömmar då.

Mållös hittillsNågot mål i svartvit mundering har det ännu inte blivit. 25-åringen lämnade Häcken efter fjolårssäsongen och ryktades till Örebro i vintras. Men det blev tyst och istället värvades Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku. När allsvenskan startade i början av april tänkte inte många på Paulinho.

Men den 15 april avslöjade NA att det fanns ett påskrivet kontrakt som hade skickats till Svenska fotbollförbundets licensenhet innan transferfönstret stängde och att ÖSK inom kort kunde räkna med en anfallsförstärkning. Paulinho hade varit i hemlandet Brasilien på grund av en familjesituation. Tio dagar senare, i hemmamatchen mot Helsingborg, debuterade Paulinho för ÖSK.

”Blir bättre och bättre”Formen har dock varit sådär och efter totalt fyra starter och två inhopp är det fortfarande nollor i såväl mål- som assistkolumn.

Men under landslagsuppehållet har Paulinho fått välbehövlig träning. Dessutom var han avstängd mot Trelleborg i måndags och är därmed fräsch till kvällens kvartsfinal mot Åtvidaberg.

– Nu är jag i bra form, jag känner att kroppen är 100 procent. Jag har fått träna och vila och har en bra känsla i kroppen, säger han och utvecklar hur han har kommit in i laget efter två månader i Örebro.

– Jag vet vad alla är bra på och hur de spelar. Och laget känner mig och vet hur jag spelar. Det är bra för Örebro, vi blir bara bättre, säger Paulinho.

Tränare Sixten Boström håller med.

– Det syns på honom att han är i bättre form. Den här pausen var bra för honom och även för Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku, som också kom ganska sent, säger Boström.

Jobbigt på läktarenFast det där med att sitta på läktaren och kolla, som mot Trelleborg, det var inget vidare.

– Jag såg ytor och chanser och ville hjälpa laget. Jag mådde inte bra – mitt hjärta dunkade för fullt, säger Paulinho, som är optimistisk inför cupkvarten.

– Jag tror och hoppas på vinst. Det viktigaste är att alla jobbar hårt och glömmer bort allsvenskan – nu är det cupen. Alla måste förbereda sig bra men vi är hungriga och vill vinna. Och jag vill vinna varje match.

Matchguide

Vad: Åtvidaberg-ÖSK, kvartsfinal i Svenska cupen,

Var: Kopparvallen, Åtvidaberg

När: I kväll klockan 19.00.

Domare: Johan Hamlin.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.

ÖSK:

Vägen till kvartsfinal: Ljungskile (b) 4–6 efter straffar, Gais (h) 1–0 (h).

Åtvidaberg: Karlslund (b) 0–3, AIK (h) 3–0, Öster (h) 2–1.