Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho på bänken igen

Nyförvärvet Paulinho Guará har ännu inte fått chansen från start i ÖSK. Och i kvällens bortamatch mot Gefle förväntas brassen få börja på bänken ännu en gång.
– Hans tid kommer, det lovar jag, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Trots torsdagens 1–0-seger borta mot Brommapojkarna har flera kritiska röster höjts om att Sixten Boström bör låta brasseförvärvet Paulinho spela från start.

En av dem är NA:s fotbollsexpert Gustaf Crona som i webbtv-programmet Studio Inspark tycker att ÖSK-tränaren ska peta Kim Olsen till förmån för Paulinho.

Sixten Boström tar kritiken med ro:

– Visst får folk ha synpunkter, men jag förstår inte varför vi ska bänka Kim Olsen som är vår bästa målskytt så här långt? Jag tror att Paulinho mår bäst av att sakta växa in i vårt spelsystem, och det vet jag att han tycker också.

Placerats på kanten

Det högst troliga är att Paulinho återigen får börja på bänken i kvällens bortamatch mot Gefle. Totalt har brassen stått för tre inhopp i allsvenskan där han samtliga gånger placerats på kanten i ÖSK:s tremanna-anfall. Sixten håller inte med om att brassens potential endast kommer till sin rätt om han får spela på en central anfallsposition.

– Som jag ser det har Paulinho kvaliteter till att spela både centralt och på kanten. Han är en mångsidig spelare och hans tid kommer, det lovar jag.

Förra säsongen stod ÖSK för en plattmatch på Strömvallen där Gefles taktiska triumfer gav dem en klar 2–0-seger. Sixten är förberedd på en ny tuff tillställning, och vet vad som krävs för att ÖSK ska kunna följa upp bortasegern mot BP med en ny.

– Gefle spelar väldigt kompakt i försvaret och har snabba omställningar där Alexander Gerndt, Mikael Dahlberg och Jonas Lantto är farliga. Det viktigaste för oss är att ligga tätt i försvaret samtidigt som vi måste vara nogranna i vårt passningsspel när vi går till anfall, menar ÖSK-tränaren.

Hammar vill styra

Gefles tränare, tillika Örebrobon, Urban Hammar säger till Gefles hemsida:

– Vi ska tidigt visa att vi vill ta initiativet i matchen, och inte vara så avvaktande i början av matchen. Det gäller att få stopp på Örebros fart och stundtals flödande anfallsspel. Därför vill vi ta kommandot snabbt och vara det lag som styr matchen.

Matchguide

Vad: Gefle IF-Örebro SK.

När: Klockan 19.00, måndag 19/4.

Var: Strömvallen, Gävle.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.