Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paulinho tillbaka - i Hammarby

Förra säsongens ÖSK-forward Paulinho Guara är tillbaka i Sverige. Men nu för att spela i sin tidigare klubb Hammarby.

Endast formalia återstår innan kontraktet är undertecknat.

- Han är här och ansluter till truppen i dag. Vi väntar bara på att några styrelsemedlemmar ska skriva under så blir det klart. Vi är överens med Paulinho, säger Gustaf Grauers, sportchef i Hammarby, till Fotbollskanalen.

Paulinho spelade för Hammarby mellan 2005 och 2008 och gjorde 27 mål för klubben. Paulinho lånades i juli 2008 ut till sydkoreanska Busan l'Park innan klubben köpte brassen som sedan lånade ut Paulinho till ÖSK i mars 2010 för säsongen ut.

Nu blir det alltså spel med Hammarby i superettan.

Klubben skriver på sin officiella hemsida att "de sista bitarna beräknas vara på plats under veckan."

Uppgiften om att Paulinho var aktuell för en comeback i Sverige blev känd för några veckor sedan. ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren kommenterade nyligen till NA vilken möjligheten var att Paulinho skulle återvända till Örebro:

 - Vi fick vetskap om att han var tillgänglig först för för någon vecka sedan. Men då hade vi redan gjort klart med Andreas Haddad på den centrala anfallspositionen där vi anser att Paulinho bör spela. Det fanns helt enkelt ingen plats i vår trupp för honom, förklarade Lennart Sjögren.

- Vårt fokus är istället att hitta en vänsterforward.