Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peder Fredricson pallade trycket – vann EM-guld på hemmaplan: "Wow"

Peder Fredricson har levererat fin hoppning hela helgen och gick in i söndagens hoppfinal som ledare. Tillsammans med sin häst All In stod han pall för trycket – och vann EM-guld inför en jublande hemmapublik.
– Wow, helt otroligt, säger Fredricson till SVT Sport.

I fredags fixade han silvermedaljen till det svenska laget.

På söndagen var det återigen dags för 45-åringen att ställas inför en rejäl utmaning, tillsammans med hästen All In. Fredricson gick in i hoppfinalen som både ledare och favorit och väl där lyckades han – som förväntat – ta sig till den sista och avgörande rundan.

Där blev det ett nedslag för det svenska ekipaget, som i övrigt lyckades hålla ihop hoppningen och kunde rida hem EM-guldet inför de tusentals svenska fansen som tagit sig till Ullevi.

– Det är underbart. Det har varit en tävlingsstämning hela veckan. En runda till, en runda till. Och när sista rundan är över är det en väldigt lättnad. Det känns verkligen, säger guldmedaljören till SVT.

– Jag visste att det skulle vara mycket press. Och jag var väl förberedd. Jag försökte göra det till min tävling och det lyckades.