Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pekas ut som Grahn-kopian

Dubbelgångare eller inte?
Här är örebroaren som pekas ut som Tobias Grahn – han som är så lik att han nästan fått stryk för det.

Det var på na.se för fyra dagar sedan som Mjällbystjärnan Tobias Grahn skrattade åt de upprepande uppgifterna om att han skulle besökt Örebro och träffat ÖSK. Samma uppgifter som tidigare under hösten gjorde gällande att ÖSK:s sportchef träffat den landslagmeriterade mittfältaren, vars kontrakt med Mjällby nu löper ut.

Spelade i BK ForwardSjögren har själv valt att dementera fikastunden, Grahn har i sin tur varken dementerat eller bekräftat att han träffat ÖSK. Men på na.se sa han så här på torsdagen förra veckan.

– Jag är ledsen, jag är tvungen att säga inga kommentarer. Jag kanske har en dubbelgångare i Örebro (skratt).

NA kan nu berätta att det är 27-årige örebroaren Björn Andersson, tidigare spelare i BK Forward, som flera gånger pekats ut som Grahn. Inte varje gång, men många gånger.

NA tog en pratstund med örebroaren som bor och jobbar i Stockholm.

Är du Tobias Grahns dubbelgångare?– Det är upp till betraktaren, men uppenbarligen är jag en het kandidat i sammanhanget. Själv tycker jag inte det är en perfect match, men accepterar att folk ser likheter i våra utseenden.

Hur ofta händer det att någon förväxlar er?– Relativt ofta får jag medge. Vanligaste platsen för den typen av missar är när man är ute en lördagskväll i Örebro, då vågar folk ta kontakt. Har fått frågor om vad jag gör ute med en öl i handen trots att det är match imorgon. Men det händer också att folk misstagit sig i Lund och Stockholm, en skolklass från Skåne stod och iakttog mig en längre stund innan en av grabbarna tog mod till sig och frågade ”är du Tobias Grahn”, jag ville inte göra kidsen allt för besvikna men inte ljuga allt för mycket, så de gick därifrån och nöjde sig med att det var Tobias Grahns bror dem sett.

Vad är den vanligaste kommentaren?– Du är så j-vla lika Tobias Grahn!

Är det positivt eller negativt att förväxlas med Grahn?– Det är bara att gilla läget, gör mig ingenting. Förutom en gång då det var snack om att jag skulle få stryk på grund av vem jag var. I tunnelbanan och ett gäng som förmodligen inte var supportrar till Mjällby övervägde att ge mig ett kokt stryk. Men det gick bra!

Hoppas du få se Grahn i ÖSK nästa säsong?– Det hade vart spännande! Nytt blod, skicklig spelare och någon som kan mäta sig med Nordin Gerzic och ge laget ytterligare karaktär.

Björn-fakta

Namn: Björn Andersson.

Ålder: 27 år.

Bor: Stockholm.

Yrke: Säljare på ett it-företag.

Egen fotbollskarriär: Var en tekniker och striker under många år, bland annat i BK forward. Men karriären avslutades och jag började med skateboard istället.