Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengarna räcker bara till blommor i centralorten - Frövi och Fellingsbro blir utan

Nu blommar det i Lindesberg.

Enligt artikel i NA den 1/7 så anger Arne Tscentscher på SBB att skälet till att det enbart bekostas blommor på en plats är ekonomi, man måste spara.

Av någon underlig anledning så har man valt centralorten, och enligt Arne T så blir då givetvis andra utan.

Man blir ju inte direkt förvånad över att man då gynnar centralorten. Troligen har man glömt bort de mindre, det är ju lätt gjort även i detta sammanhang.

Man skulle ju ha kunnat dra ner mer ordentligt i Lindesberg eller, gud förbjude, satsa på Fellingsbro och Frövi istället för Lindesberg. Centralorten borde ju ha mycket annat för innevånarnas trivsel.

Det rörde sig om 150 000 kronor man kan tycka att det är lite pengar för kommunen och SBB men ekonomin styr.

I Frövi har privatpersoner och lokala företag sponsrat så att det blir lite blommor oavsett kommunens feltänk, hur det är i Fellingsbro framgår ej, men det verkar magert.

Dessvärre bidrar detta beslut även till att invånarna mer och mer tänker på hur politiker satsar och var de satsar, som det verkar, mest i centralorten. De mindre orterna betyder allt mindre kan man få för sig, och om det är bra kan man fråga sig.

Det vore bra med någon form av svar, helst då i form av blommor, men det kanske är för mycket begärt i dessa ekonomiska tider.

”Kaktusgillare”

Frövi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel