Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengarna skottas bort

Kommunens kostnader skenar på grund av den intensiva snöröjningen. Att frakta bort snön är dyrt och nu börjar det bli svårt att hitta platser att lägga den.

Budgeten för snöröjning är inte anpassad efter en snörik vinter som denna.

– Det mesta sätts på test när det är en sådan här vinter. Fortsätter det så här blir det svårt att hålla budgeten. Vi har inte budgeterat för det här, säger Bo Lindh, gata- och parkchef i Askersunds kommun.

Är det något annat som kommer att bli lidande under resten av året?

– Det hoppas jag inte. Vi har ju redan dragit ner på så mycket i budgeten på barmarksunderhållet, så det går inte att ta mer, säger Bo Lindh.

Framför allt är det kostsamt att köra bort snön. Normala år brukar det räcka med att röja runt torget och de centrala delarna. Nu måste snölass köras bort även från villaområden. Ändå är gatorna alldeles för trånga.

– Vi använder all yta vi kan. Snart ligger det snö på varenda grönområde.

Bo Lindh uppmanar privata fastighetsägare att i möjligaste mån ta hand om snön på sin egen tomt, eller köra i väg den till ett närliggande grönområde. Man får absolut inte, som vissa gör, skotta ut den på gatan.