Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo: "Mod är precis vad mycket handlade om"

En dyngsmäll efter knappt sex minuter då finske jätten Eero Markkanen skallade in 1-0 till AIK. Men ÖSK reste sig, tog en poäng och Peo Ljung älskade det mod hans spelare visade.

Annons

- Jag är glad att du säger det ordet. För mod är precis vad mycket handlade om. Och jag tycker att killarna verkligen visade att det finns moral och att de vill utveckla sig och laget, säger ÖSK-tränaren strax efter presskonferensen på Friends arena.

Undertecknads påstående som förandledde det uttalandet var just det påfallande mod laget visade. Inget backande, inga långbollar i panik. Lugna och metodiska försök att spela boll på samma sätt som i hemmamötet med Mjällby senast. Och då är det skillnad på att möta Mjällby hemma och storfavoriten AIK i Solna.

- Jag är glad att se att killarna valde att växa med uppgiften. Vi har jobbat på ett nytt spelsätt nu i två veckor, sedan dagarna före premiären. Det finns fortfarande en hel del detaljer att slipa, men i stunder gör vi det väldigt bra, visar stark karaktär och ambition. Det ger hopp och tro inför fortsättningen, säger Ljung.

Det som i premiären blev en lång försvarsinsats mot Halmstad, men ändå en seger med två mål på fasta situationer, var något helt annat. Spelmässigt var matchen mellan AIK, tillsammans med Malmö en huvudfavorit till SM-guldet framåt hösten, faktiskt helt jämn. Och ÖSK skapade väl så många målchanser som hemmalaget.

Sam Mensah gjorde sin andra match från start som defensiv mittfältare, och gjorde en stark insats. Inte minst höll han hemmalagets stjärna Celso Borges i strama tyglar.

- Sam är inte ny på positionen, har spelat i den rollen i Östersund. Men det var på en annan nivå, och han gör det väldigt bra i dag, säger Ljung.

- Som fick frågan om ÖSK var tagna i början, då laget möjligen sjönk mer än lovligt och gav AIK ytorna som bar fram till Markkkanens tidiga ledningsmål.

- Om vi som nykomling var lite tagna första kvarten så är det kanske något man får ta. Jag såg IFK Göteborg ta 45 minuter på sig att våga spela mot AIK för ett tag sedan, och de är ju inte direkt nya i allsvenskan, var Ljungs svar.

ÖSK har spelat med i stort sett samma elva de första tre matcherna, bortsett från skadan på kaptenen Magnus Wikström.

- Men nu känner jag att det här spelsättet satt sig så pass att vi kan börja se på flera alternativ, funderar Ljung.

- AIK-tränaren Andreas Alm var inte nöjd med poängtappet på hemmaplan, men heller inte sämre än att han gav ÖSK kredd för sin insats.

- Örebro var lika bra som vi, och vann en rättvis poäng. Sedan är det tråkigt att vi ger bort ett mål på ett sätt som alla kan se är ett stort misstag. Jag kan inte vara nöjd med att vi inte vinner på hemmaplan.

Annons