Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Östling har glimten i ögat

Nu finns hans konst att se på Hällefors bibliotek

Annons

Lekfullheten är ett signum hos Per Östling och hans konst. Han jobbar gärna med dubbeltydiga motiv och kallar sig själv konstnären med glimten i ögat. Ett ofta återkommande motiv är dalahästen som iklätts olika roller.

Per Östling har ställt ut tidigare i Hällefors biblioteks utställningslokal. Hans verk har även kunnat ses i Ljusnarsberg, i lokalerna för Operapå Skäret samt på utställning i Stockholm. Nu ställer han ut ett tjugotal objekt. Alla verk är nya för Hällefors-publiken. Ett par av motiven har aldrig visats tidigare.

– Jag fortsätter med mina dalahästar i olika konstellationer, men har också några tavlor i så kallad trompe l'oeil-teknik, säger Per Östling.

Per Östling kommer ursprungligen från Stockholm men flyttade till byn Hammarn mellan Hällefors och Grythyttan för något år sedan. Som pensionär ägnar han stor del av sin tid till skapande.

Utställningen i Hällefors biblioteks utställningslokal pågår till 22 oktober.