Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perfekt högläsning om Jördis liv

Elin LindellEfterlysta: Harry Hansson och jagAlfabeta

Från 7 år. Elin Lindells nya bok ”Efterlysta: Harry Hansson och jag” är en underhållande berättelse om nioåriga Jördis händelserika liv. Det börjar redan på avslutningsdagen i skolan då hon får reda på att hennes bästis ska åka till Kina under julen.

Hon tror förstås att det kommer att bli en riktigt trist ledighet. Men då har hon glömt bort Harry – en kille i klassen som hon för ett halvår sedan avskydde som pest men som hon fått omvärdera helt.

När Judith har dragit iväg till Kina visar det sig att Jördis intresse för Harry bara ökar. Inte bara för att han gillar katter precis som hon utan att han är en fin kille både ut- och invändigt.

Harry är en kille som inte haft det så lätt i livet. Hans mamma är död och pappan är inte alltid att lita på.

När Jördis råkar ut för en kris i livet så är det förstås till Harry hon går med sina bekymmer. Hon har lyssnat på ett samtal mellan sina föräldrar och missuppfattat vad de pratat om. Nu är hon säker på att de ska skiljas och att hon och lillebror ska blir bortlämnade till deras hemska granne.

Elin Lindells bok är en hjärtevärmande berättelse som har en hel del humor men också allvarligare partier. Det flesta problem som dyker upp i boken ordnar sig till slut och det känns inte helt omöjligt att det blir fler böcker om Jördis. I våras kom första delen ”Borttappat: Katt, kompis, kalsong” – också den illustrerad med Maria Svedbergs ”knasroliga” bilder.

Böckerna om Jördis är utmärkta högläsningsböcker som kan läsas fristående.