Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persson värvar på hemmaplan

 
Val 2014
Visa alla artiklar

I dag var Moderaternas partisekreterare i stan. Kent Persson valkampanjande på hemmaplan – och NA fick äntligen chansen att ställa frågan: Varför hör du aldrig av dig?

Jakten på den förre lokalpolitikern och numera statsministerns högra hand, Kent Persson, har varit lång. Redan i oktober förra året sökte NA honom för en kommentar till Dagens Industris artikel om det starka interna missnöjet med partisekretaren. Sedan har NA vid flera tillfället sökt Kent Persson för att kommentera olika händelser, senast var det dåliga resultatet i EU-valet. Vid något tillfälle har också en reporter åkt hem till honom för att försöka få en intervju. Även på ledarplats har vi undrat varför Kent Persson är så tyst och inte vill svara på frågor.

Men i dag var Kent Persson i Örebro och vi fick chans till en snabb intervju vid valstugan på Stortorget. På förmiddagen hade han varit i Karlskoga på Saab Dynamics och på eftermiddagen fick Örebro billackering ett besök, allt för att få en inblick i verksamheten och höra vilka utmaningar företagen står inför.

– Och i kväll ska vi stå utanför några livsmedelsaffärer. Vi ser det som en del i uppladdningen till tacosen att få prata med en moderat, säger Kent Persson och småskrattar.

Han berättar att man nu går in i en intensiv del av valkampanjen, någon tid till att ta det lugnt finns det inte.

– Vi ligger lite under i opinionen och måste vara i gång hela tiden. Nu har vi ett högt tempo, och sedan kommer vi ha ett ännu högre tempo.

Under året som gått har vi försökt få en intervju med dig vid olika tillfällen men inte lyckats. Hur kommer det sig?

– Ni är så välkomna, jag är i princip tillgänglig sju dagar i veckan. Vi har löpande presskonferenser där vi redogör för olika frågor. Under vissa perioder har vi också extremt mycket media som hör av sig till oss och då ger vi en intervju till TT och sen kan man ta del av det TT har.

Men de gånger när vi sökt dig har det varit känsliga och lite jobbiga frågor. Har du inte velat svara på just dom?

– Jo då, de svaren har funnits i TT-intervjuer. Jag hävdar också att vi har erbjudit ett antal intervjutillfällen med mig.

I den frågan har NA och Kent Persson olika uppfattning. Kent Persson har också reagerat på att NA knackade på hemma hos honom.

– All annan media respekterar att min bostad är min bostad och där behöver jag inte träffa media.

När ni går ut i valkampanjen och knackar dörr, är inte det lite samma sak?

– Vi knackar dörr och frågar om vi får resonera kring politik, den stora skillnaden är att det som sägs mellan mig och den jag knackar på hos det skriver jag inte om i tidningen utan det är ett personligt samtal.

Kent Persson

Kent Persson (M) är född 1971. Han har tidigare varit oppositionsråd i Örebro kommun och innan det oppositionsråd i Örebro läns landsting. Han har också varit länsförbundsordförande för Moderaterna.

2012 blev han partisekreterare för Moderaterna. Han är också ledamot i partistyrelsen sedan 2011.

Kent Persson arbetar i Stockholm men bor med sin familj i Örebro.