Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Jilke: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger

Akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett ska stängas hela året halva dygnet för patienter inom kirurgi, ortopedi och urologi genom att du beslutat att i höst dra in primärjouren för dessa specialiteter på akutmottagningen, Lindesbergs lasarett.

Årligen kommer 2 000–3 000 patienter att hänvisas till och hela året under dygnets mörka halva resa till redan ofta överbelastade akutmottagningen, USÖ.

Detta förstår och oroar representanter för hundratals företagare, fyra fackföreningar och tusentals invånare i norra länsdelen. Fler och fler ansluter till opinionen mot ditt beslut.

Frågan som väntat länge på svar: Är du, Charlotte Edberger, och Centerpartiet beredda att backa på beslutet att hela året halva dygnet dra in primärjouren för kirurgi, ortopedi och urologi på akutmottagningen, Lindesbergs lasarett?

”Att ändra sig är tecken på framåtskridande”, enligt Winston Churchill. Uteblivet svar från dig Charlotte Edberger (C) kanske ska ses som ett tecken på att du börjat tvivla och kanske vill ändra på beslutet angående indragen primärjour på akutmottagningen, Lindesbergs lasarett? Dags för Centerpartiet att visa eftertanke och klokhet? Och därmed sannolikt vinna mångas respekt och kanske röster?

Så svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger.

Peter Jilke

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel