Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Springare anmäler sina egna chefer: "Trakasserat och misskrediterat mig"

Artikel 53 av 68
Peter Springares inlägg på Facebook
Visa alla artiklar

Han har polisanmälts två gånger om. Nu anmäler Peter Springare själv sina chefer till justitiekanslern.
”Ända från mitt första uppmärksammade inlägg den 3 februari, har myndigheten konstant trakasserat och misskrediterat mig", skriver Springare i sin anmälan enligt Aftonbladet.

Annons

Peter Springare har polisanmälts för både hets mot folkgrupp och dataintrång tidigare av polismyndigheten. Nu tar turerna en ny vändning. Peter Springare anmäler i sin tur sina egna chefer till Justitiekanslern. Detta var Aftonbladet först med att rapportera.

Här kan du läsa hela Peter Springares anmälan (för prenumeranter och pluskunder): Läs hela Peter Springares anmälan - ord för ord

I sin anmälan, som inkom till Justitiekanslern 22 mars, skriver Springare: "Min uppfattning är att Polismyndigheten gått långt över gränsen när det gäller att trakassera en anställd för att han vädrat sina åsikter i offentlig skrift."

Kända polisprofilen från Örebro anmäls efter hätskt inlägg på Facebook

Bakgrunden är Springares omdebatterade inlägg på facebook.

"Undertecknad hemställer att JK prövar och utreder om Polisområde Örebros agerande och behandling av mig är förenligt med de regler och förpliktelser som åvilar myndigheten i samband att jag på min fritid begagnar mig med av min Grundlagsskyddade rätt, att fritt torgföra och framföra mina åsikter offentligt via min facebooksida", skriver Springare i sin anmälan.

Peter Springare backar om kontroversiellt uttalande – ber om ursäkt

Såhär sa Peter Springare till NA efter sitt första facebookinlägg. Hela intervjun hittar du genom att klicka här (för pluskunder). Allt om Peter Springares inlägg på facebook hittar du genom att klicka här.

(+) Därför las utredningen mot Springare ned – åklagaren berättar: "Långtgående skydd för yttrandefriheten" (+)