Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Springare engagerar sig partipolitiskt: "Jag blir så jävla trött"

Örebropolisen Peter Springare har gått med i det lokala partiet Örebropartiet.
Det avslöjar den högerpopulistiska nättidningen Nyheter Idag.
– Jag blir så jävla trött, säger han till exempel om höga politikerlöner till samma tidning.

Kanske känns uttalandet något bekant, inte så konstigt i så fall. Peter Springare är brottsutredaren som blivit en kändis inom samhällsdebatten genom ett Facebook-inlägg där han också blev trött - men då på att ingen vågade säga det som han själv tyckte sig se så tydligt : att det nästan bara var människor med ickesvenska namn som begick grova brott.

Han jobbar kvar inom Örebropolisen men har dessutom börjat att skriva för den högerpopulistiska nättidningen Nyheter Idag. Där jobbar numera också den tidigare vänsteraktivisten Markus Allard, som uteslöts från Vänsterpartiet i Örebro 2013 - efter häftiga konflikter mellan honom och de mer rättrogna partisterna.

I samband med uppbrottet bildade han Örebropartiet. Enligt Allard skulle partiet driva en mer vänsterradikal linje än det vänsterparti varifrån han just uteslutits.

Enligt Nyheter Idag, ska Allard och Springare ha träffats över några öl, och kommit fram till att de delar ungefär samma syn på politik - och är nu alltså medlemmar i samma parti.

I artikeln i Nyheter Idag säger Springare också att han kan tänka sig att ställa upp som förtroendevald för partiet, om medlemmarna vill ha honom.

Han säger sig också inte ha diskuterat särskilt mycket vänsterpolitik eller marxism med Markus Allard, men att han gillar "Örebropartiets filosofi, nämligen sakpolitiska frågor".

► Läs mer:

7 december 2013: Allard utesluts ur vänsterpartiet