Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter kör världens tuffaste tävling – för Stinas skull

Mårten Vidlund gör sitt fjärde Ö till ö.Men den här gången är tävlingen något större en personlig utmaning. I lag med rapartisten Petter ställer Örebroidrottaren upp i swimrun-VM för att samla pengar till Barncancerfonden.

NA berättade redan i början av maj om initiativet ”Heja Stina”.

Örebroaren och swimrunatleten Matti Tordssons dotter Stina blev diagnostiserad med leukemi förra hösten, och som en följd startades en insamling till Barncancerfonden.

Redan nu har 227 000 kronor kommit in på kontot, trots att insamlingen kulminerar först på måndag, i samband med Ö till ö, swimrun-VM, som rankas som en av världens tuffaste tävlingar alla kategorier.

Örebroaren Mårten Vidlund, 48, som senaste åren har tävlat i par med Tordsson bildar där lag ”Heja Stina” tillsammans med rapparen Petter.

– Arrangörerna av Ö till ö är väldigt positiva till den här typen av engagemang, och vi har märkt ett väldigt uppsving för insamlingen varje gång Petter lagt ut saker om den i sociala medier. Nu håller vi på att kraftsamla inför Ö till ö, säger Vidlund.

Under hela Stinas sjukdoms- och behandlingsperiod har läget uppdaterats på insamlingens hemsida, och den 16 juni kom glädjebeskedet: ” Enligt sjuksköterskan som lämnade provsvaret per telefon så jublade läkaren över resultatet. Ingen cancer och en bra benmärg!”

I ett mejl till NA skriver Matti: ”Stina mår ganska bra. I nästa vecka kommer läkarna göra sexmånaderskontrollen i Uppsala. Då tar de bland annat ett benmärgs-prov. Vi tror att resultatet kommer att vara bra men visst är det lite nervöst ändå.”

För Ö till ö och insamlingen i all ära – ett positivt besked även där vore naturligtvis den bästa slutpunkten för ”Heja Stina”.

Läs mer om Petters och Mårtens uppladdning i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning på na.se!

Så kan du hjälpa Stina

Gå in på www.barncancerfonden.se. Sök kampanjen ”Heja Stina”.

Då får du upp ett formulär. Där kan du enkelt välja mellan tre förbestämda belopp eller skänka en valfri summa pengar.

Du kan också välja mellan att uppge ditt namn eller vara anonym.

Insamlingen pågår till den 11 maj 2018.