Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pia nobbar kungens medalj

Hon har nobbat hyllningar i Vita Huset två gånger.
Nu avstår Pia Sundhage även hedersmedaljen från den svenska kungen.
– Jag är hellre med fotbollsspelare än med kungen, säger hon till NA.

Kif Örebros förra tränare tillika Örebrobon Pia Sundhage tilldelas en hedersmedalj av kungen på Stockholms slott torsdagen den 16 februari.

Men till NA berättar Sundhage att hon inte kommer till Stockholm för att ta emot medaljen, åttonde storleken i högblått band.

Nobbade Bush och Obama– Vad ska jag svara på den frågan, säg så här: Jag är hellre med fotbollsspelare än med kungen. Men det är alltid trevligt och få priser, även om jag ser det som ett pris mer till damfotbollen än till mig själv, säger Sundhage, som vid dubbla tillfällen avstått från att ta emot hyllningar från Vita Huset och USA:s presidenter George W Bush och Barack Obama.

– Det här beskedet kom från out of the blue. Jag hade ingen aning om det förrän jag fick hem ett väldigt fint brev till Örebro. Men jag kommer att prioritera landslaget nu.