Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pirater manifesterar årsdag

FRA-lagen är en kränkning mot enskilda medborgare. Med det budskapet manifesterar Piratpartiet lagens årsdag på Våghustorget i Örebro i eftermiddag.

Manifestationen, som kom igång senare än aviserat på grund av tekniska problem, inleddes av att Mattias Andersson, Piratpartiets valkretsledare i Örebro län, höll ett kort anförande. I det lyfte han kritiken som partiet riktar mot FRA-lagen.

- 2008 röstade Sveriges riksdag igenom FRA-lagen. Lagen innebär att oskyldiga medborgare utsätts för kränkning. I eftermiddag hoppas jag att vi får tillfälle att diskutera detta med er, sade Mattias Andersson.

Efter Mattias Andersson skulle flera företrädare för Piratpartiet hålla tal - bland annat Emil Isberg, riksdagskandidat för partiet från Västerås och Stefan Flod, förbundsordförande för Ung Pirat Sverige.

FRA-lagen röstades igenom i juni 2008 och innebär att Försvarets radioanstalt tillåts avlyssna kabelburen trafik som passerar Sveriges gränser, bland annat internet- och telefontrafik.