Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzerian har blivit snygg kvarterskrog

Det som förut var en ordinär pizzeria har blivit en snygg kvarterskrog. Efter besöket på Restaurang Nobel har lunchpatrullen fått ett nytt favoritställe.

Annons

Utifrån ser den lilla restaurangen i hörnet av Nobelgatan och Lövstagatan ut precis som förut. Namnet Nobel står kvar på både fönster och markiser, med samma typsnitt som förut.

Men så fort man stiger in ser det helt annorlunda ut. Möblerna är i metall och skinn med lagom fixad patina, taklamporna är stora, gjorda i mässing. Det är nytt och snyggt, omgjort för ett par månader sedan, berättar personalen.

Kön till kassan är inte särskilt lång när vi kommer dit, men det tar ändå lite tid och vi blir lite misstänksamma – kanske på grund av våra fördomar mot forna tiders Nobel. Först tolkar vi personalens lågmälda svar som avsnoppande. Men snart inser vi att de ger ett diskret, korrekt och respektfullt bemötande.

För 90 kronor finns det varje dag ett par maträtter att välja mellan: köttgryta, isterband, fiskgratäng. Dessutom en dagens pasta varje dag – men däremot inga pizzor, de serveras först på kvällstid.

Dessutom finns det en grönsaksbuffé att ta av, och den är påfallande bra. Fräsch och god. Rejält med grönsaker men också såser och röror, var och en med sin egen distinkta smak. Så gott, faktiskt, att det är svårt att sluta äta.

När varmrätterna kommer in är de vackra att se på, och i lagom stora portioner. Däremot är smaken inte riktigt i nivå med buffén, men ändå klart godkänd.Dagens fisk hade fått namnet Festgratäng, och får entu-siastiska utrop av patrullens medlemmar.

”Riktigt gott, med en smak som gjord där hemma. Fiskgratängen med sin lax gifter sig fint med svampsåsen där champinjonbitarna inte lyser med sin frånvaro. Om du tänker dig smaken av riktigt god och gräddig svampsoppa så närmar du dig”, säger en av patrullens medlemmar om fiskgratängen.

Men chiligrytan med ris är inte lika rolig. Visserligen är smaken både djup och rund men alltför tam för att upplevas som spännande.

Pastan är en fint knalligt gul pasta med curry och kyckling. Det går verkligen att fundera kring kombinationen curry och pasta, men här fungerar det så bra det kan. Dessutom ett extra plus för att pastan är fint al dente i stället för överkokt som är det vanligaste prob-lemet med lunchpasta.

När vi har avslutat varmrätterna kommer servitörerna med en förfrågan om kaffe på maten, som serveras vid bordet med hembakta kakor – pricken över i på en mycket trevlig lunchupplevelse.

Någon dag efter vårt besök på lunchkrogen på Nobelgatan kommer beskedet om att ägaren Angel Oliver nu också tar över finkrogen Ågatan 3 i centrala Örebro. Efter vårt besök på Restaurang Nobel känns det riktigt lovande.

Annons