Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plågsamma påpekanden när ens företag är hotat

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Jag är egenföretagare och driver en mindre butik i Örebro. Kundflödet har ju minskat för de flesta i dessa Coronatider, så även för mig.

De senaste två månaderna har jag dagligen haft två typer av kunder. Typ ett: Lägger huvudet lite på sned och säger bekymrat ”Hur går det här egentligen”. Typ två säger högt och med eftertryck: ”Ojojoj här var det inget folk”, när det inte råkar vara någon inne i butiken för stunden. Detta är otroligt enerverande och jobbigt.

Jag tror inte jag är ensam om att ligga på kvällar och nätter och oroa mig för min rörelse och för framtiden. Kommer jag att kunna ha butiken kvar om detta fortsätter? Måste jag säga upp personal? Kommer det finnas utrymme till att ta ut lön? Ja, tankarna och frågorna blir många.

Att ständigt bli påmind om detta i form av dessa kommentarer gör inte att man blir mindre stressad. Jag förstår att i dom flesta fallen gör man detta av omtanke men så finns det även dessa som gottar sig lite i andras olycka.

Snälla, tänk lite på andras situation.

”TJ”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel