Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Planen är klar för spel nu"

Det krävdes spräckt budget, inhyrda jättetält och ÖSK skickat på träningsläger utomlands i tre veckor.
Men nu är gräset grönare än någonsin på Behrn arena.
– Det är en fantastisk skillnad. Planen är klar för spel nu, säger Örebroportens förvaltningschef Rolf Karlsson.

Efter många om och ännu fler men ligger Behrn arenas konstgräs äntligen klart. De sista detaljerna fastställdes på söndagen.

– Den nya mattan ser ut som en klippt gräsplan och är helt fantastik. Det är en stor skillnad mot den gamla gräsmattan, säger Rolf Karlsson, som på grund av den elaka kylan i slutet av december tvingades hyra in gigantiska tält för att genomföra arbetet i det kalla klimatet.

"Extra ordinära insatser"– Det är klart att tältkostnaden gjorde att vi överskred budgeten med några hundratusentals kronor. Men jag vill inte uttala mig så mycket om kostnaderna innan vi räknat på och vet vad det verkligen gick på. När vädret blev så kallt var det ändå viktigt för oss att få till gräsläggandet och att det skulle bli riktigt bra.

Ett par milda veckor underlättade dessutom arbetet.

– Dessutom hade vi dubbelt antal gräsläggare och fick ta till extra ordinära insatser för att få klart planen i tid. Nu är den spelklar och det ska bli skönt att tänka på något annat än gräs hela tiden (skratt).

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen!