Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planera din barnomsorg noga i sommar

Örebro Jag börjar med att be om ursäkt om någon vårdnadshavare blir kränkt av denna insändare. Någon kommer säker också tycka att detta enbart är gnäll. Det må så vara.

Jag vill dock vädja till alla vårdnadshavare att tänka till inför sommaren och enbart fylla i de veckor som ditt barn skall vara på förskolan eller fritids. Naturligtvis skall du som arbetar ha barnomsorg under sommaren, det är inget snack om den saken. Och du som inte vet när du får ledigt justerar naturligtvis dina tider så snart som möjligt. Fyll inte heller i 7-17.30 om du tänker lämna kl 9 och hämta kl 16. Det gör det nämligen svårt för oss att planera vår ledighet då vi måste planera efter barnens tider.

Vi är många som levt i en vardag där vi mött sjuka barn samt vårdnadshavare som struntar i riktlinjerna och klampar in på vår arbetsplats utan att tänka sig för. Vi har gått med en oro för vad som komma skall då det absolut inte går att hålla avstånd på våra förskolor/ skolor. Smittskyddsläkarens råd om att ha munskydd om man inte kan undvika trängsel på arbetsplatsen verkar heller inte gälla på förskolor/skolor.

Många kollegor har insjuknat men det talas det tyst om för förskolor och skolor måste ju hållas öppna annars stannar samhället. Så snälla vårdnadshavare, nu hjälps vi åt! Se till att anmäla tider som stämmer så kan vi som arbetar, när du har semester, se till att de barn som verkligen behöver omsorg får en bra sommarverksamhet.

Med en god planering från er så kanske även vi kan få en välbehövlig ledighet.

”Pedagog”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel