Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerarna i hemtjänsten var inte målet för kritiken

Svar

Annons

... till signaturen ”Planerare” i NA 28 januari

Jag tycker att det är tråkigt att planerare i hemtjänsten upplever att min kommentar i NA 20 januari var riktade till dem. När jag säger att vi måste se över vår planering syftar jag på att helheten, såväl planering som schemaläggning inom hemtjänsten, måste fungera.

Tvärtom vad insändarskribenten skriver har Askersund en stor hemtjänst där stor andel har många insatser sett till andra, jämförbara kommuner. Det beror på att vi haft för lite platser på särskilda boenden, något vi kommer att råda bot på när det nya vård- och omsorgsboendet Smedsgården tas i bruk efter semestrarna i år.

Just nu pågår dessutom ett arbete med att skapa en mer optimal schemaläggning och planering inom hemtjänsten, dels utifrån att skapa bättre kontinuitet hos den enskilde som har insatser inom hemtjänsten, dels ur ett ekonomiskt perspektiv.

När det gäller påståendet att chefer ”inte fick” anställa personal infördes återbesättningsprövning av alla tillsvidaretjänster i september 2019. Detta gjordes för att ha beredskap för de reduceringar i budgeten för 2020 som vi fått förvarning om, som en förebyggande åtgärd för att senare slippa säga upp personal.

Jag håller helt med insändarskribenten, vakanta tjänster ska tillsättas och det är också vår målsättning.

Personal som har frågor eller synpunkter är välkomna att ta kontakt med mig.

Maria Ståhl

socialchef, Askersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel