Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plats för alla fotbollsföreningar

Vi har, både ÖSK Fotboll och BK Forward självklart med stort intresse tagit del av och följt Öbos planer på byggnationen av en inomhushall för fotboll i Vivalla.

Som representanter för två av Örebros större fotbollsklubbar, kan vi inget annat än ge projektet vårt fulla stöd och vara aktivt delaktiga i planeringen av det som ska bli Sveriges bästa inomhushall för fotboll.

Örebro har utvecklat en otroligt stark och fin fotbollskultur såväl inom bredd som elit, något vi inte bara vill värna om utan gemensamt och i samverkan med olika aktörer starkt utveckla för framtiden.

En viktig ingrediens för utveckling och ökad konkurrenskraft inom fotboll likt övrig idrott är resursförsörjningen av intresserade barn och ungdomar, att tillgängligheten och närheten till bra förutsättningar för utövande finns.

Örebrofotbollen består av många större och mindre föreningar som tar ett enormt stort samhällsansvar genom att ta hand om de ungdomar som vill spela fotboll.

Den hall Öbo vill skapa i Örebro ska bereda plats för alla, på tider och till kostnader som är rimliga och hanterbara för kommunens föreningar.

Ser vi till vad en fullstor fotbollshall skulle kunna utgöra i evenemangssammanhang för Örebro så varför inte som exempel se en oerhörd potential i ett framtida ”Hallsvenskan” på både dam- och herrsidan under vinterhalvåret, ett antal både bredd- och elitinriktade ungdomstävlingar etcetera.

Detta skulle sammantaget stärka både marknadsföringen av Örebro som fotbollsstad, inte minst med det tilltänkta läget utmed E18/E20, men även lyfta möjligheten till publiktillströmmande aktiviteter under våra kalla vintermånader.

Vi som jobbar med Örebrofotbollen måste samla våra krafter och hjälpas åt att fylla hallen med intressanta aktiviteter, såsom fotbollscuper och träningsläger med mera. Dessutom måste vi se möjligheterna som den erbjuder, där flera lag kan samsas på samma tider genom väl genomtänkta lösningar och samarbete på klubbnivå.

Valet av underlag måste erbjuda obegränsat utnyttjande.

Vi måste hitta lösningar på fördelningen av hall-tiderna så att hela fotbollsfamiljen känner att hallen tillhör alla, från bredd till elit, från ungdom till seniorer.

I dag finns möjlighet att studera på gymnasiet med fotboll på schemat och dagtid kan hallen användas av skolan. En fotbollsprofil på Vivallaskolan är en annan mycket bra idé som skulle kunna bli verklighet när hallen är klar. En ytterligare möjlighet är kopplingen till universitetet och de resurser och kompetenser som finns där och som skulle kunna stödja och utveckla Örebrofotbollen, samt via busslinje 1 och 2 ha en direkt linje mellan hallen och universitetet.

Om vi jämför med andra kommuner i Örebros storlek ligger vi klart efter när det gäller träningsmöjligheter för fotboll vintertid. En inomhushall skulle snabbt flytta Örebro uppåt på fotbollskartan när träningsmöjligheterna förbättras dramatiskt.

ÖSK Fotboll och BK Forward är övertygade om att hallen kommer att vara mycket betydelsefull i ”jakten” på att utveckla fotbollen och förse Örebropubliken med elitspelare från regionen.

I Sveriges bästa inomhushall för fotboll ska finnas plats för alla fotbollsföreningar, men också väl genomtänkta biutrymmen tillgängliga för alla.

Vi föreslår att ett hallråd med representanter från såväl stora som små föreningar är delaktiga i fördelning av tider och aktiviteter.

Hallen är ett mycket stort och viktigt steg i utvecklingen av bra träningsmöjligheter för Örebrofotbollen vintertid. Det vore fantastiskt för Örebro.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel