Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plundring av både små och stora granar

På onsdagen var det för många Kumlabor julgransplundring, av både den egna granen och kring kommunens gran på torget.

Martin Hallblom från tekniska kontoret fanns på plats under eftermiddagen för att ta emot uttjänta julgranar i sin sopbil.

– Uppskattningsvis har kring 60 personer lämnat sina granar. Inte lika många som förra året, men det märks ändå att det är uppskattat, säger Martin Hallblom fem minuter innan han ska köra iväg med granarna till Kvarntorps återvinningscentral.

I början av eftermiddagen dominerades strömmen av besökare av pensionärerna, senare följde arbetarna som hastade iväg med sin gran efter jobbet.

En gran fick dock stå kvar orörd under onsdagen: den stora kommunala granen på torget. Den var helig fram till kvällen då Kumla Lions club bjöd in alla familjer till att dansa ut julen.

Och dansades gjordes det, av uppskattningsvis minst ett par hundra personer. Barnen fick sig en lektion i allt från hur man manglar kläder, niger fint och om hur Kumlas lokale skomakare tillverkar skor; sysslor vars omnämnande väl snart sagt lever vidare enbart i dessa ringlekar.

Det var avslutningsvis en vinterbetonad julgransplundring, med hela torget och dess omgivning klädd i mycket vacker rimfrost. Så även om julen nu är avtackad ser det ut att dröja innan Kung Bore släpper sitt grepp om staden.