Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plusgrader flyttar fram ny folkracesatsning

Den nya folkracesatsningen Vinterserien i Bergs­lagen skulle ha startat den 11 januari. Nu tvingas arrangörerna att flytta fram tävlingarna på grund av plusgrader.

Annons

–  Det går inte att genomföra första deltävlingen på motorstadion i Sången just nu på grund av att vinterkylan inte kommer. Banan skulle inte hålla att köra på, säger Totto Höök, tävlingsledare för Vinterserien i Bergslagen.

Vinterserien är en helt ny satsning på folkrace. Tävlingarna är ett samarbete mellan motorklubbarna i Hällefors, Filipstad och Storfors.

– Det ska köras tre deltävlingar, en hos vardera klubb. Sedan utser vi totalsegrare i junior, dam/veteran och senior.

Första deltävlingen, OKQ8-racet, skulle ske på Sångens motorstadion nästa helg. Nu flyttas deltävlingen fram till den 9 februari. Sedan följer tävling i Storfors i slutet av februari och i Filipstad i början av mars.

–  Vi har startat det här samarbetet för att öka intresset för folkracesporten. Vi har även ett samarbete på gång med en Kvällsraceserie. Filipstad brukar ha detta onsdagen efter midsommar. Nu tänkte vi köra tre kvällstävlingar med de första deltävlingarna i Hällefors och i Storfors och sedan med avslutning i Filipstad.

Vinterserien är öppen för alla förare, inte bara för klubbmedlemmar. Ett 40-tal förare hade anmält sig till serien kring nyåret.