Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Poäng här och där räcker inte"

Fem halvlekar av sex utan insläppt mål. Ändå bara två poäng på tre matcher. ÖSK-tränaren Sixten Boström hade svårt att välja fot efter 0-0 mot Helsingborg på Behrn arena.

- Vi är förstås nöjda med att hålla nollan mot svenska mästarna, men en poäng här och där räcker inte långt med det här systemet, säger Boström efter avslutad presskonferens.

Trubbiga avslutNej, när seger ger tre poäng duger det inte att rada upp 0-0-matcher. Nu saknade varken ÖSK eller Helsingborg möjligheter att avgöra, men däremot var trubbigheten i avsluten gemensam för de båda lagen.

- Vi skapar tillräckligt för ett ledingsmål i första halvlek, då jag tycker att vi kontrollerar matchen bra. Vi börjar bra också efter paus, men tappar sedan initiativet. Blir lite slarviga och ängsliga. Helsingborg flyttar fram, men vi gör misstag som leder till målchanser för dem.

HIF inte effektivaConny Karlsson, kollega i Helsingborg, hade ungefär samma uppfattning om matchbilden, men tyckte föga överraskande att hans lag låg närmast segern i kraft av de målchanser som skapades i andra halvlek.

- Vi fick till ett rakare spel, kom upp högre mot deras mittbackar. Jag tycker att vi samlade ihop till ett segermål, men var inte nog effektiva, säger Karlsson.

"Fyra mittfältare"Sixten Boström bytte tidigt i andra halvlek ut sina båda kantspelare, Marcus Astvald till höger och Armend Alimi till vänster. Även om den senare snarare var central offensiv mittfältare.

In i stället kom Daniel Bamberg på högerkanten och Valdet Rama till vänster. Varken Bamberg eller Rama gjorde något större väsen av sig, åtminstone inte offensivt.

- Tanken med Armend till vänster är att han ska få dra sig in i mitten, att vi snarare har fyra mittfältare med honom i den rollen, säger Boström.

Halvtimme för RamaValdet Rama byttes ut i premiären, bänkades i Mjällby senast och fick nu en haltvimmes inhopp. Inte lik sig.

- Valdet har tränat bra hela vintern, men åkte på en skada i Randers och har inte riktigt kommit tillbaka efter den ännu. Han kommer mer och mer, säger Sixten.

Tobias Grahn var inblandad i mycket framåt under första halvlek, men tröttnade rejält efter paus.

- Det var högt tempo, och "Tobbe" var inte ensam om att bli trött. Han är kanske inte helt ifatt än, men gör ett allt större jobb, säger Sixten.

Av de skadade spelarna är mittbacken Ilir Berisha närmast spel. Andreas Haddads bekymmer är numera en hälskada, och Patrik Anttonen har en bit till matchdugligt skick efter sin magoperation.