Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pode om sin sjuka start på allsvenskan

Höstens succéspelare har haft en tung allsvensk inledning. Förklaringen en virussjukdom.

Annons

- Det var ruskigt dålig tajming att få den, säger Marcus Pode.

Tillsammans med Alhassan Kamara bildade Marcus Pode höstens vassaste anfallspar i allsvenskan 2014. Men den här säsongen har inte varit lika lyckosam. Kamara är långtidsskadad på oviss prognos. Och Marcus Pode insjuknade två dagar före premiären i Norrköping. Sedan dess har han plågat sig igenom en vecka som innehållit tre matcher.

- Ja, det har inte varit lätt att bli av med det här eländet i kroppen med det spelschemat, suckar han.

Han har varit förkyld och haft ont i halsen. Strax före onsdagens hemmapremiär mot Göteborg fick han också en kortare febersläng.

- Jag har känt mig hängig. Men vi har ju inte den bredaste truppen. Mot Norrköping blev matchbilden ändå ganska gynnsam för min del. Då var det tyngre mot Göteborg. Jag var rejält trött när jag byttes ut i andra halvlek. Därför tog vi också beslutet att jag skulle börja på bänken i dag mot Falkenberg, berättar Marcus Pode.

Tränaren Alexander Axén medger också att det var främsta anledningen till att lånet Michael Seaton fick startdebutera trots obefintligt träningstid med övriga laget.

- Pode är inte riktigt igång. Att Seaton startade var mer en chansning med hänsyn till det, säger ÖSK-tränaren.

Marcus Pode fick ändå knappt 30 minuters speltid när han bytte av Kalle Holmberg i andra halvlek. Han stångades i straffområdet och hade ett skott som studsade ut till Eidur Sigurbjörnsson som var nära att styra in returen. Men efteråt var han lika kritisk till lagets insats som alla andra.

- Vi visste innan hur vi skulle spela, men vi gjorde det inte. Vi måste börja lyssna och inte tro att vi kan vinna med någon slags sambafotboll.

- Vi har ju en tro på vårt eget spel. Men ibland måste man ändra sig. Nu gäller det för oss att börja hitta ett sätt att vinna matcherna på.