Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pode: "Ska inte vara någon fara"

Marcus Pode fick utgå skadad i skrällsegern mot Malmö.– Samma fot jag haft problem med sedan Portugallägret. Men det ska nog inte vara någon fara, säger Pode.

Olyckan var framme redan i den tredje matchminuten när Pode fälldes bryskt av MFF:s Kofi Adu.

– En närkamp där jag fick en stämpling som gjorde att foten vek till sig igen, berättar Pode.

Den notoriske målskytten försökte spela vidare men fick ge upp och klev av strax före paus och in kom i stället Ahmed Yasin.

– Jag kände att jag inte kunde gå hundra. Då kom de andra in och gjorde det bättre.

Det var en gammal bekant skada.

– Ja. Samma fot jag haft problem med sen Portugallägret. Den fick sig en smäll till, men det ska nog inte vara någon fara.

Från bänken fick han se sitt ÖSK heroiskt kriga till sig skrällsegern och ett avancemang i svenska cupen.

– Det kändes lugnt tycker jag. De skapade inte de riktigt farliga chanserna. Vi hade väl ett par som vi kanske hade kunnat punktera matchen på.

Måste kännas skönt att slå ett så bra lag som Malmö?

– Ja, det är skönt. Sveriges bästa lag. Skönt att se att vi kan mäta oss med dem. De hade mycket boll , men som sagt skapade de inte så mycket. Men det var en jäkla kämpamatch från hela laget och det visar vilken styrka och karaktär vi har i truppen.

Nu väntar semifinal nästa helg på hemmaplan mot segraren mellan Elfsborg och Hammarby.

– Det ska bli kul. Det är roligare än att spela vanliga träningsmatcher. Vi tar det på allvar och får se vilka vi möter. Hoppas det kommer mycket folk.

Och du hoppas kunna spela då?

– Ja, jag hoppas det. Jag ska göra allt för att bli frisk.