Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poesitävling lockade många

Nu har pristagarna i bibliotekets poesitävling plockats fram av juryn. Men avslöjandet, vilka som ska prisas, kommer inte att göras förrän det är dags att ställa ut de bildillustrerade dikterna.

Inbjudan till poesitävlingen resulterade i 26 inskickade bidrag av 13 deltagare. Idén till tävlingen kom genom Marie Hjalmarsson som arbetstränar på biblioteket.

Skrivit lite själv

– Jag ville hitta på någon egen uppgift att arbeta med, och eftersom jag periodvis skrivit lite dikter själv så tyckte jag att det här var ett kul arrangemang, säger hon.

När bidragen tagits ur sina kuvert så startade juryns arbete med att läsa igenom och sortera upp dem. I juryn satt bland andra Anita Jacobson, redaktör på skrivarsajten argus.nu, och som dessutom är medlem i poesigruppen Zam i Sundsvall. Övriga i juryn har varit revyartisten och svenskläraren Carina Rickard, biblioteksassistenten Carina Bohlin samt Marie Hjalmarsson.

Bredd på bidragen

– Det var en väldig bredd på bidragen. En inställning juryn hade var att dikterna skulle beröra.

Juryarbetet är nu klart och vinnaren samt ytterligare sex pristagare har utsetts. Men Marie vill ännu inte avslöja vilka pristagarna är. Det blir en förborgad hemlighet tills utställningen av bidragen tar sin början.

– Samtliga 26 bidrag kommer att visas och de har även illustrerats av konstnärer. Utställningen blir i biblioteket under veckorna 12 och 13, förklarar Marie.

Illustratörerna är Zara Mohlin från Sundsvall, Gun Germer Tived samt Britt-Marie Dahlberg från Laxå.

Hur sammanfattar du din projektidé med att lyfta fram poesin?

– Det har varit spännande, och jag var väldigt nyfiken och spänd på hur mycket som skulle komma in och vad dikterna skulle innehålla. Jag hoppas det blir en fortsättning på det här, säger Marie Hjalmarsson.