Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polen: ÖSK har klausul på Riski

Enligt en inofficiell hemsida till den polska klubben Widzew Lodz har ÖSK en klausul på att köpa loss Riku Riski.
Man uppmanar dessutom supportrar till Lodz att rösta fram Riski till årets ÖSK-spelare - för att lättare bli av med honom.

Den finländske mittfältaren avslutade höstsäsongen på lån i ÖSK. Och det har spekulerats huruvida det har funnits någon option för ÖSK att köpa loss Riski från Widzew Lodz.

Redan när Riski blev klar för ÖSK rapporterade polska medier om att det också fanns en klausul. Men ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren har tidigare under hösten valt att inte kommentera om någon option existerar.

I går rapporterade dock widzewiak.pl, en inofficiell hemsida till Lodz, att ÖSK fram till slutet av november kan välja att köpa Riski för 500 000 euro. Dock ska det endast gälla mellan klubbarna - någon uppgörelse med Riski måste alltså ske först efter ett eventuellt utnyttjande av optionen.

Vill bli av med RiskiSajten menar att de flesta supportrar antagligen är positiva till att bli av med Riski, då han inte har gjort många entusiastiska under sin tid i klubben.

Därför uppmanar man läsarna att gå in på ÖSK:s hemsida och rösta fram Riku Riski som årets bästa ÖSK-spelare - något som då skulle öka chanserna till att Riskis tid i Örebro förlängs.

Den 22-årige mittfältaren gjorde sju matcher från start under hösten i ÖSK och svarade för ett mål och en assist.