Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polischef häktadför våldtäkt i länet

Göran Lindberg, tidigare hög polischef, är nu häktad för den våldtäkt han misstänks för i Örebro län i januari.

Utöver de sexbrott mot kvinnor och barn han sedan tidigare sitter häktad för häktades han på fredagen också misstänkt för grov våldtäkt i Stockholmstrakten och koppleri.

63-årige Göran Lindberg nekar till alla anklagelser.

Han har en bakgrund på Rikspolisstyrelsen, som länspolismästare i Uppsala, rektor för Polishögskolan och med många specialuppdrag för svensk polis.

Våldtäkt i länet

Chefsåklagare Håkan Roswall hade förutom våldtäkt i Örebro län begärt honom häktad för sexuellt tvång någonstans i länet och vid samma tillfälle. Men det sistnämnda ingick inte i häktningsbeslutet i Södertörns tingsrätt.

– Han är fortsatt misstänkt också i den delen, säger åklagaren.

Var i Örebro län har den misstänkta våldtäkten skett?

– Jag kan inte säga något utöver att det handlar om länet. Tingsrätten har beslutat om yppandeförbud och därmed är jag förhindrad berätta mera, säger Håkan Roswall till NA.

Koppleriet rör förmedling av sexuella tjänster och har enligt häktningsframställningen pågått tre år från 2006 fram till 2009, i Stockholm och på andra orter.