Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen bekräftar: Det var ett styckmord 

I dag bekräftar Örebropolisen att den 22-åriga kvinna som i förra veckan hittades mördad utanför Kumla blev styckmördad.

Annons

NA har tidigare kunnat rapportera att det handlar om ett styckmord. Nu bekräftar polisen uppgifterna också: 

"Då polisen anträffade kroppen av den avlidna kvinnan i Hällabrottet utanför Kumla visade det sig att den var illa tilltygad och i delar. Samtliga kroppsdelar har dock anträffats." skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Utredningen pågår fortfarande, och polisen är fortfarande förtegen om sina teorier om mordet, men vågar säga att den 24-åriga kvinnan som sitter häktad misstänkt för mord också misstänks vara den som styckat kroppen.

– Det är nog det som ligger närmast till hands. Hon är ju häktad misstänkt för mord, den andra personen är ju häktad för skyddande av brottsling. Så det är det som är mest sannolikt just nu, säger Mats Nylén till NA.

Varför har polisen inte kunnat bekräfta detta tidigare?

– Den förundersökningsansvarige, åklagare Lars Duberg, har gjort bedömningen att vi skulle kunna skada utredningen om vi berättade det här tidigare. Därför har han valt att offentliggöra detta nu, en timme efter att man har pratat med anhöriga.