Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efter överfallen: "Det är bra om man är flera och inte går ut själv"

Artikel 3 av 3
Cykelöverfallen på Väster
Visa alla artiklar

Ännu finns ingen misstänkt gripen för de tre överfallen på kvinnor på Väster. Polisen vill inte gå ut med någon allmän varning men tycker det är bra om man är lite mer uppmärksam än vanligt.
– Det är också bra om man är flera och inte går ut själv, säger vakthavande befäl Mats Öhman på Örebropolisen.

Det var under fredagskvällen som överfallen skedde. Det första hände vid 19.15-tiden. En kvinna hade blivit slagen i bakhuvudet med ett hårt järnföremål på cykelbron mot Rosta. Kvinnan fick föras i ambulans till USÖ.

Strax efter kom det larm om ytterligare två överfall, det ena skedde vid Kärrhöksstigen i Oxhagen och det andra vid Varbergabadet. Alla tre kvinnorna attackerades på samma sätt, med ett hårt slag i bakhuvudet med någon form av tillhygge.

Enligt polisen handlar det inte om något rån, utan helt oprovocerade överfall. Gärningsmannen ska enligt vittnesuppgifter vara i 30–40-årsåldern, kraftigt byggd och ha mörka kläder. Han färdas på cykel. Några närmare detaljer vill polisen inte gå ut med.

Under fredagskvällen och natten lade polisen ner stora resurser i jakten på att hitta gärningsmannen. Vid 23-tiden sökte polisen med patruller i området runt Ica Maxi Eurostop, men utan något resultat.

Under lördagen fortsatte polisens arbete för att försöka få tag i mannen.

– Vi har fått in en del tips som vi arbetar med. Vi har också pratat med kvinnorna som drabbats. Jag vet inte hur förhören har gått, en var i alla fall väldigt chockad, säger Mats Öhman.

Har ni fortsatt att leta efter mannen?

– Det går inte att leta efter en enskild person på det sättet men kvällspatrullerna vet om vad som hänt och kommer att under lördagskvällen hålla sig en del på Väster, säger Mats Öhman som tycker det är svårt att säga att polisen ska leta i ett speciellt område.

– Vi har inget konkret att gå efter och vet inte var han bor, vi vet inte om han bara cyklade omkring på Väster. Det gör att han kan dyka upp på Öster eller Norr, eller varsomhelst i Örebro, säger Mats Öhman.

Är det läge att varna kvinnor för att gå ute ensamma?

– Var och en får fundera själva, säger Mats Öhman som tycker det är komplicerat att gå ut med allmänna varningar men i det här fallet rekommenderar han kvinnor att helst inte vara ensamma utan gå tillsammans med någon.

– Man kan vara ännu mer skärpt än vanligt, det måste man vara i vissa lägen säger han.

Läs också [+]: Kvinna berättar om överfallet: ”Det kändes som om någon slängde en tung hammare i huvudet på mig”

Faktaruta: Detta har hänt enligt polisen

►Det första överfallet skedde cirka 19.15 vid fästet till cykelbron över E18/E20 vid McDonalds Västhaga. Kvinna blir slagen, eventuellt med ett tillhygge, i huvudet av en okänd gärningsman på cykel.

►Det andra skedde cirka 19.35 på cykelbanan i höjd med Kärrhökstigen i Oxhagen. Okänd gärningsman kom cyklande bakifrån och slog en kvinna i huvudet. Även där eventuellt med ett tillhygge.

►Det tredje skedde cirka 19:45 på cykelbanan i höjd med Varbergabadet. Även där kom gärningsmannen cyklande bakifrån och slog en kvinna, eventuellt med ett tillhygge, i bakhuvudet och försvann cyklande västerut mot Varbergagatans höga nummer.

Ytterligare detaljer vad gäller signalement med mera kan inte lämnas ut just nu. En av anledningarna till detta är att det skulle kunna påverka minnesbilden för eventuella vittnen, uppger polisen i en skrivelse.