Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen har fått nog

Efter nya bråk mellan fotbollssupportrar finns en stark irritation inom polisledningen i Örebro.
– Vi har annat att göra än att springa omkring på gator och torg och vara barnvakt åt omogna vuxna, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Det var oroligt i centrala Örebro före lördagens match mellan ÖSK och Helsingborg. På natten utbröt slagsmål i Slottsparken mellan ett 30-tal personer. En örebroare och en person från Helsingborg greps.

– Det är uppgjorda slagsmål som visar på ett ytterst omoget beteende. En samling bråkmakare som tydligen inte hittar någon annan identitet i tillvaron än att slåss. Att ställa till obehag genom våld verkar vara ett nöje för dem.

Vad tänker polisledningen göra?

– Vi har olika saker på gång. Vad de innebär kan jag inte avslöja. Men vi har diskuterat med ÖSK-ledningen och med nye ordföranden för supporterklubben Kubanerna och alla är vi överens om att vi vill skapa lugn och ro. Länspolismästare Kalle Wallin är mycket angelägen om att hitta lösningar.

Torbjörn Carlson säger att polisen också tänker göra allt för att identifiera de inblandade i lördagens oroligheter.

–  Precis som vi gör efter bråket på Stortorget sjunde augusti.

– Det finns olika möjligheter att ta beslut om tillträdesförbud till arenan för den här kategorin. Vi vet att personer som varit inblandade i bråken också funnits på läktaren.

Tillträdesförbud kan åklagaren besluta om då ett brott är begånget.

– Det finns också möjlighet för idrottsklubbar att agera och förbjuda tillträde för vissa. Vi har haft ett möte och diskuterat och alla parter är överens om att det måste bli ett slut.