Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen har flera spår efter våldtäktsman

(UPPDATERAD) Polisen har fått en del tips efter våldtäkten mot en 73-årig kvinna i Oxhagen, i Örebro, på söndagskvällen.

– Några av tipsen bedömer vi som mycket intressanta och jobbar nu med att följa upp det vi fått veta, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Teknisk undersökning är gjord på den plats nära Hagaskolan i Oxhagen som polisen bedömer är platsen för brottet.

Den 73-åriga kvinnan och en yngre kvinnlig släkting kom vid 19-tiden på söndagskvällen i taxi till Oxhagen. När chauffören släppt av kvinnorna ska en man i 20-25-årsåldern ha kommit fram till dem och fortsatte gå tillsammans med 73-åringen. Då hon inte kom till bostaden som planerat började flera personer söka efter henne men förgäves.

– Vid 23-tiden kom hon till lägenheten blöt och nedkyld och berättade att hon utsatts för våldtäkt, säger Torbjörn Carlson.

Han uppger att misstankarna riktas mot den man som slog följe med 73-åringen.

–Men vem han är vet vi ännu inte.

Våldtäkten har skett någon gång mellan strax efter 19 00 och 23 00.

– Vi har också säkrat olika former av teknisk bevisning, vad kan jag inte gå in på.

Våldtäkten utreds av Peter Springare hos Örebropolisen, han har direktnummer 019-156609. Under tisdagskvällen har polisen även en tipsbil uppställd vid Oxhagsskolan dit den som har tips kan vända sig.

Polisen jämför också tidigare våldtäkter och våldtäktsförsök i Örebro med det som hände i söndags kväll.