Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen hemlighållerutredning om huliganbråket

Den utredning som polisen gjort om sitt eget agerande i samband med storbråket på Stortorget mellan fotbollssupportrar blir inte offentlig. Det låter myndigheten meddela idag och pekar på strategiskäl.

Efter det omfattande bråk som uppstod på Stortorget i början av augusti i samband med en fotbollsmatch mellan ÖSK och MFF, skulle polisen genomföra en utvärdering av sitt agerande. Bland annat har man tittat på underrättelseläget, planering, val av taktik, utrustningen, händelseutveckling, utbildning, ledningskommunikationen och dokumentation.

Men i dag meddelar man från myndigheten att innehållet i utvärderingen faller under Offentlighets- och sekretesslagen. Det betyder att man inte kommer att berätta mer om saken offentligt. Anledningen enligt länspolismästare Kalle Wallin , är att resultaten nu kommer vara till underlag för kommande arbete.