Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: "Inget pistolskott"

Polisen lägger ner ärendet angående den misstänkta pistolskjutningen på Stora Valla.
– Inget tyder på att det har förekommit något pistolskott, säger Mats Nylén, kommunikationschef hos Örebropolisen.

Det var under gårdagens länsderby på Stora Valla mellan Degerfors och ÖSK som matchen fick avbrytas efter åtta minuter. Först uppgavs det att den assisterande domaren Patrik Klintberg hade träffats av ett föremål från läktaren och visade upp ett rött märke på sin vänstra arm. Det talades sedan om att han blivit beskjuten av soft air gun.

Matchen återupptogs men händelsen togs på största allvar efter matchen. Inte minst från domare Klintberg själv. Så här sa han till NA efter slutsignalen på söndagskvällen:

– Jag stod helt stilla när jag kände något hårt träffa min västra underarm. När jag tittar ner ser jag ett stort hål i huden. Jag blödde lite och kände en svidande smärta.

– Det var så hård kraft att det omöjligt kan kommit av något kastat förmål. Det kan ha varit ett lufteldvapen av något slag.

Inte ett getingstick?

– Nej, nej. Absolut inte. Det är helt uteslutet.

Men i dag, måndag, har historien tagit en vändning. Enligt Örebropolisen tyder det mesta på att det inte förekom någon skjutning.

– Jag har jagat ifatt insatschefen, Mats Thörn, och han tittade själv på skadan på den berörde domaren. Som det ser ut är det bettet av ett getingstick eller någon annan insekt, säger Mats Nylén, kommunikationschef hos Örebropolisen.

– Vi har också letat igenom platsen med hundpatrull och hittar inga spår från pistolkula från luftvapen eller soft air gun. Inget tyder på att det förekommit något pistolskott.

Vad händer med den polisanmälan som upprättades?

– Vi måste skriva en anmälan om brott om det finns misstanke om något brottsligt har hänt. Men som jag ser det nu finns det inga tydliga bevis så vi går inte vidare med den här anmälan.

Med andra ord har det sannolikt inte skett något brottsligt på Stora Valla i går. Och nu vill polisen tona ner händelsen.

– Ärendet är avslutat för oss. Det går inte att utreda något som inte finns. Det bästa nu vore att media tonade ner det som har hänt, säger Nylén.