Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen JO-anmäls

Örebropolisen ska nu svara Justitieombudsmannen, JO, på vad som hände i Örebro en söndag i oktober förra året.

Fyra personer har JO-anmält ett ingripande av polisen. Enligt anmälan innebar ingripandet att de fyra utvisades från Örebro centrum under 24 timmar, med hänvisning till att de skulle hamna i arresten om de återvände tidigare.

Alla fyra berättar i anmälan att de befann sig i centrala Örebro för att fika och besöka butiker. De märkte att det var ovanligt många poliser i city inför en match mellan Malmö FF och ÖSK.

Anmälarna skriver att åtta poliser kom in i skobutiken och drog med sig de fyra ut på gatan och att de blev visiterade och krävdes på legitimation.

– Vi ska ta in kompletterade information från de poliser som tjänstgjorde. Det finns redan rapporter skrivna men vi kompletterar inför svaret till JO, säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén.

Enligt anmälan kördes de fyra i polisbil ut till två olika platser utanför Örebro med hänvisning till att ÖSK-supportrar utpekat dem för att ha varit i bråk. Vilket alla fyra bestämt förnekar att de varit.Anmälarna är angelägna om att JO utreder hur det kunde gå till så här.

– Senast 30 mars ska vi lämna vårt svar till JO, säger Mats Nylén.