Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen nöjd med AIK-matchen

Två polisanmälningar, sex personer som avvisades från platsen och två som omhändertogs för fylla.

Det blev Örebropolisens facit från bevakningen av ÖSK:s hemmamatch mot AIK på söndagen.

– Vi tyckte att vi hade ett bra upplägg där vi ville hålla isär klackarna innan match. Det blir alltid småincidenter men på det stora hela blev det okej, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid Örebropolisen.

Den ena polisanmälningen rör enligt Sjöberg ett mindre allvarligt brott. Den andra anmälningen gäller misshandel.

– Men vi vet inte hur allvarligt menad den är, det återstår för oss att utreda, säger Anders Sjöberg och fortsätter:

– Det blev lite trafikproblem efteråt, med bussar som skulle åka iväg med AIK-fansen. Dels var det en buss som gick sönder, dels var det en buss som blev stående på Restalundsvägen där det pågår ett vägarbete. Men det hände inget, bussarna kom bara iväg lite senare.

Före matchen blev en NA-fotograf hotad av en AIK-supporter. Supportern hotade att slå sönder fotografens kamera i samband med att fotografen gick med i klacken på Engelbrektsgatan. Händelsen har under måndagen anmälts och kommer nu att utredas av Örebropolisen.

– Men jag kunde aldrig ta någon bild på mannen så polisen har sagt till mig att det kommer att bli svårt att få fast någon, säger fotografen.