Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tipsad – men kunde inte komma: "Mycket riktigt hade hon haft inbrott"

Det är tack och lov inte ofta man behöver hjälp av polisen, men det vore ju kul om de någon gång kunde komma.

Blev bestulen på mobiltelefon, kreditkort och leg, spårade upp var det fanns. Fick kontakt men en trevlig polis, som fick inte åka på ärendet på grund av först ett akut ärende (okej) och sedan tyckte tydligen någon chef att det inte var viktigt.

Lördag morgon den 27 juni såg jag inbrottstjuvar, hindrade dem från att göra inbrott hos min vän genom att bara synas. Ringde och förklarade vad som hände när de gav sig på en sommarstuga.

Jag kunde förklara exakt var det var men hen i telefonen behövde en exakt adress med nummer och allt. Det kunde jag inte, men förklarade så vilken idiot som helst skulle förstå. Hen säger att det ändå inte finns någon patrull!

Väntade i 40 minuter men sedan cyklade jag hem och undrade hur mycket polisen hade att göra klockan 06.10 en lördagsmorgon. Fick för mig att tjuvarna dessutom rekade för senare inbrott, och mycket riktigt hade min vän haft inbrott när hon kom från jobbet klockan 22.00.

Tjuvarna fick ju fri entré när inget hände. Tack och lov gällde det bara i uthuset nu, men när de har mer än en cykel så går de in i boningshuset också. Detta hade lätt kunnat undvikas och man hade förmodligen kunnat lösa ett antal inbrott om man åkt när jag ringde, men 6.10 en lördag...

Blir bara så jävla besviken att man inte gör något.

Sedan tycker jag att svenska poliser är fantastiska, trevliga och duktiga. Ge dem bara rätt verktyg.

Kenneth

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel