Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen utreder inte Jensens Facebook-inlägg

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Sverigedemokraten Elin Jensen begick inget brott med det Facebookinlägg hon gjorde för fyra år sedan.

I inlägget, som hon själv betecknar som ett skämt, önskade hon livet ur Socialdemokraternas dåvarande partiledare Mona Sahlin.

Inlägget polisanmäldes i fredags av Andreas Svahn, (S) kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg. Men anmälan kommer inte att utredas.

– Vi har inte ens inlett förundersökning. Anmälan är avskriven. Inget i inlägget är att betrakta som olagligt, säger Peter Springare vid Örebropolisen.

När anmälan gjordes så skrevs det aldrig in någon brottsrubricering, eftersom det inte var klart hur det misstänkta brottet skulle klassificeras.

– Det påstådda brottet är inte att betrakta som ofredande eller olaga hot. Om inlägget är olämpligt eller inte är en annan sak, men vi måste värdera bevisen, säger Springare, som säger att tröskeln är ganska hög för vad som krävs för att ett Facebookinlägg ska betraktas som olagligt.