Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vill ha in fler tipsom våldtäkten i Oxhagen

Polisen har knackat dörr i Oxhagen i Örebro efter våldtäkten en 73-årig kvinna utsattes för nära Hagaskolan, i söndags kväll.

Annons

– Dörrknackningen har gett en del av värde för utredningen. Även minsta detalj kan vara viktig i en polisutredning, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Ännu har ingen misstänkt hämtats för förhör.

– Så långt har vi inte nått.

Under fredagen gör TV 3 besök i Örebro eftersom våldtäkten kommer att tas upp i programmet Efterlyst.

Vad händer i utredningsarbetet?– Vi jobbar med tips vi fått och håller en del förhör. Vi väntar också svar på analyser hos Statens kriminaltekniska laboratorium. En viktig del, som tar tid, är jämförelser med tidigare våldtäkter och våldtäktsförsök i Örebro.

Vad kan den jämförelsen ge?– Avsikten är att se om det finns likheter mellan våldtäkten i Oxhagen och tidigare sexualbrott i Örebro, och vad man i så fall kan dra för slutsatser av det.

Torbjörn Carlson säger att det kan vara så att personer som har iakttagelser från Oxhagen i söndags kväll fortfarande inte hört av sig till polisen.

– Det är vanligt att människor tror att det de sett inte är något av värde. Men vår uppmaning är alltid att höra av sig till oss och låta polisen avgöra istället för att avstå. Tipset kan vara en viktig pusselbit.