Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens hemliga specialgrupp jagar Kastellanoss: "De pratar inte om sitt arbete"

Artikel 16 av 34
Rymningen från fångtransporten i Laxå
Visa alla artiklar

De pratar aldrig utåt om vad de håller på med, berättar aldrig om sina ärenden.
Nu jagar polisens Fast-grupp, specialiserad på att spåra efterlysta personer i brottmål, Kristofers Kastellanoss. Det skriver TT.

Annons

Det var torsdagen 12 juli som den misstänkte mördaren Kristofers Kastellanoss lyckades rymma från en fångtransport som var på väg från rättspsykriatiska kliniken i Göteborg till häktet Salberga i Sala. Rymningen skedde strax utanför Laxå och Kastellanoss har sedan dess varit på fri fot.

Nu väljer därför polisen att sätta in sin expertgruppen Fast, som är specialiserad på att spåra och hitta personer som står avtalade eller ska avtjäna fängelsestraff, skriver TT.

– Det är en särskild grupp. De pratar inte om sitt arbete och kommenterar inte pågående ärenden, säger Stefan Marcopoulos, pressekreterare vid polisen.

Fast står för Fugitive active search team. Gruppen är en del av Nationella operativa avdelningen och är en del av ett europeiskt nätverk som kan bistå varandra i sökandet efter samma typ av efterlysta personer.

Polisen letade efter Kastellanoss i 30 timmar i trakterna kring Bäckedalen efter rymningen. Det trots att det tidigt under den andra rymningsdagen kom uppgifter som pekade på att den 25-årige rymlingen setts lämna området i en bil tillsammans med två andra personer.

Rymlingen är numera efterlyst både i Sverige och internationellt.

Kartan anger ungefär den position som Kastellanoss rymde ifrån.

Annons