Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens nya spår: störning i tågledning

Trafikverket har rapporterat in en störning i en kontaktledning under samma tid som den brände mannen ska ha hittats.

Annons

Det var vid 02.00-tiden natten mot torsdagen som en man med 25-procentiga brännskador och skallskador kom in till USÖ. Skadorna var så svåra att mannen fick föras vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Mannen, som är rumänsk medborgare, ska ha påträffats vid vägen av två förbipasserande.

– Båda dessa män är också från Rumänien, men säger att de hittat den skadade mannen i ett dike, säger Peter Persson hos polisen.

Utredarna har tvivlat på männens berättelse om påträffandet men har ännu inte lyckats motbevisa den.

– Vad är sannolikheten att två rumäner hittar en brännskadad rumän i diket? Jag tror inte på slumpen, säger Peter Persson.

Nu har nya uppgifter framkommit kring händelsen. Trafikverket har rapporterat en störning i tågets kontaktledning omkring den tid som mannen tros ha utsatts för det som orsakat skadorna.

– Någonstans vid halv två-tiden ska de ha haft en störning och det är något som vi så klart tittar på, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl hos polisen.

Enligt honom är det ett tänkbart scenario att männen har gjort något vid järnvägen och sedan har en av dem fått en elstöt.

– Brännskador kan komma från många olika saker, el bland annat, därmed finns de här funderingarna med, säger Dahlström.

De nya uppgifterna har inte lett till någon ny rubricering för polisen.

– Det är rubricerat som grov misshandel utifrån att vi inte vet någonting om vad som hänt och därav måste vi utgå ifrån att han utsatts för ett brott, säger Henrik Dahlström.

Annons