Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polissatsning i syd

En polisförstärkning med två polismän blir det i Laxå och Askersund från och med den 19 februari.

Brottsligheten ökade under 2009 i Askersund och Laxå. För att försöka få ner brottsligheten så förstärks Laxå och Askersund med två polismän i fem veckor.

– Det känns jättebra att vi får förstärkning. Vi har varit underbemannade under en längre tid. Jag hoppas vi kommer att få en permanent förstärkning, säger Nils-Olof Tivemyr.

Hallsberg hjälper till

Som NA har skrivit tidigare så är det i dag två närpoliser som är stationerade i Laxå och Askersund. Om hjälp behövs så rycker poliserna från Hallsberg ut i mån av tid.

Det polismännen kommer att göra under de fem veckorna är främst att arbeta med att stoppa olaglig alkoholförsäljning och narkotikabrott.

Uppsökande modell

Polismännen kommer att arbeta efter Kronobergs-modellen som är en mer uppsökande modell. Modellen innebär att föräldrar till unga som begår brott eller dricker alkohol kontaktas direkt.

De två polismännen kommer att börja att jobba i Laxå och Askersund från och med den 19 februari.