Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker hjälps åt att ge människor det stöd de behöver

Annons

Replik Anders W Jonsson och Torbjörn Ahlin är aktiva för Centerpartiet på riks- respektive regional nivå. De undrar i en debattartikel i NA den 23 mars ”Vad är det som har hänt med er empati socialdemokrater?”.

I artikeln vänder de blicken till socialdemokraterna på riksnivå och noterar att ”Det är tragiskt att se att regeringen anser sig ha råd att subventionera elcyklar och fackföreningsavgifter men tycker att nedskärningar ska göras riktade mot en av de grupper som absolut mest behöver samhällets stöd”.

Vi önskar att ni också analyserar vad som händer med LSS-verksamheten på lokal nivå i Örebro kommun. (LSS är lagen om stöd och service till vissa personer som har funktionsnedsättning.) Här är det Centerpartiet som tillsammans med KD och Socialdemokrater har majoriteten. Centerpartiet har ordförandeposten i Programnämnd Social välfärd. Vad händer här?

Hur mycket empati ryms i dessa sparbeting som Centerpartiet är delansvariga för?

Stora sparkrav på till exempel Grupp- och servicebostäder. Ett omprövningskrav på 20 miljoner på en treårs period. Eftersom underskott från tidigare år belastar nästa års budget har konsekvenserna för verksamheten blivit svåra. Förra året sparades cirka 10 miljoner, detta år ska ytterligare cirka 11 miljoner sparas och för 2019 väntas ytterligare sparbeting på cirka 8 miljoner. Det är knappt 600 personer som bor i dessa bostäder. De tillhör LSS personkrets precis som de personer som har beviljats personlig assistans. Hur mycket empati ryms i dessa sparbeting som Centerpartiet är delansvariga för?

Vi behöver hjälpas åt på alla nivåer för att personer som tillhör LSS personkrets ska få de goda levnadsvillkor som de har rätt till enligt lagen!

FUB Örebro, för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

Margareta Wiklund

Ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel