Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker uppmanar till att delta i EU-valet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kommunalråden Svahn (S) och Andersson (S) vill skruva upp temperaturen inför EU-valet. – Du behöver inte älska EU, men det är viktigt att göra sin röst hörd, säger Andreas Svahn.

 Den 25 maj är det EU-val i Sverige. Då ska 20 ledamöter väljas som sedan ska representera landet i Europaparlamentet i fem år.

– Tänk inte att allt detta inte rör oss. Sex av tio beslut som klubbas på kommunal nivå har påverkats av beslut som EU har fattat, säger Andreas Svahn, kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.

I dagarna visade Andreas Svahn vägen till förtidsröstningen som pågår på Hallsbergs bibliotek. Deltog gjorde även Magnus Andersson, socialnämndens ordförande.

– Vi har satsat hårt på att man även ska kunna förtidsrösta, det finns möjlighet på åtta olika platser i kommunen, säger Magnus Andersson och fortsätter:

– Den fria rörligheten bidrar till mer handel, ökad tillväxt och fler jobb. Men en gemensam marknad kräver gemensamma spelregler. Därför är det viktigt att man röstar in personer i EU som är insatta och förstår vikten av schyssta villkor på arbetsmarknaden, där man konkurrerar på lika villkor.

Andreas Svahn vill peka på en sak till:

– Om man avstår att rösta ger man utrymme för främlingsfientliga krafter. Så gå och rösta.

Tro inte att allt detta inte rör oss.

Andreas Svan (S)