Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker uppmanar till att delta i EU-valet

Artikel 29 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Kommunalråden Svahn (S) och Andersson (S) vill skruva upp temperaturen inför EU-valet. – Du behöver inte älska EU, men det är viktigt att göra sin röst hörd, säger Andreas Svahn.

Annons

 Den 25 maj är det EU-val i Sverige. Då ska 20 ledamöter väljas som sedan ska representera landet i Europaparlamentet i fem år.

– Tänk inte att allt detta inte rör oss. Sex av tio beslut som klubbas på kommunal nivå har påverkats av beslut som EU har fattat, säger Andreas Svahn, kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.

I dagarna visade Andreas Svahn vägen till förtidsröstningen som pågår på Hallsbergs bibliotek. Deltog gjorde även Magnus Andersson, socialnämndens ordförande.

– Vi har satsat hårt på att man även ska kunna förtidsrösta, det finns möjlighet på åtta olika platser i kommunen, säger Magnus Andersson och fortsätter:

– Den fria rörligheten bidrar till mer handel, ökad tillväxt och fler jobb. Men en gemensam marknad kräver gemensamma spelregler. Därför är det viktigt att man röstar in personer i EU som är insatta och förstår vikten av schyssta villkor på arbetsmarknaden, där man konkurrerar på lika villkor.

Andreas Svahn vill peka på en sak till:

– Om man avstår att rösta ger man utrymme för främlingsfientliga krafter. Så gå och rösta.

Tro inte att allt detta inte rör oss.

Andreas Svan (S)