Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikern provade på vårdyrket för en dag

Han har inte gjort havregrynsgröt sedan han var tio år, men under onsdagen sattes hans kunskaper på prov. Politikern gjorde sin första praktik på Edegården.

Det var i samband med en medborgardialog i april i Hasselfors som kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD) fick en utmaning.

– Jag sa ja direkt till en praktikdag på Edegården i Hasselfors.

Bo Rudolfsson vill komma ut, lyssna in och få en inblick i vad omsorgsjobbet handlar om. Det är viktigt när beslut ska fattas. Han uppmanar alla politiker att ta chansen. Han ger ett exempel.

– När vi ska bygga ut Ramundergården med 32 platser vill vi att undersköterskorna ska vara med och tipsa om detaljer som lätt kan bli fel. Det är personalen och de äldre som får leva med knöligheterna efteråt om det inte blir bra, säger Bo Rudolfsson.

Under onsdagen gjorde han debut på Edegården. Han fick utföra de enklare jobben.

– Jag har tagit upp folk ur sängarna, städat, hjälpt till med lunchen, diskat och fixat frukost. Jag fick koka havregrynsgröt som jag inte har gjort sedan jag var tio år, berättar Bo Rudofsson med ett leende.

Personalen verkar nöjda med hans insatser.

– Han passar bra in i arbetslaget och han har talets gåva, säger Andreas Gustafsson.

Bo Rudolfsson räknar med att komma tillbaka till Edegården.