Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska beslut gör det svårt att vara miljövänlig

Annons

Man blir bara så trött på våra styrande politiker. Politiker vill att vi ska vara miljövänliga, högre skatt på drivmedel för att vi ska åka kollektivt... sedan höjer man priserna på det kollektiva också...

Hur ska landsbygden överleva? Vi som valt att bo miljövänligt i det gröna vi blir straffade, man drar ner på service, tar bort busslinjer och de som finns kvar blir dyrare? Vi som valt att bo på landet måste ofta ha två bilar för att kunna ta oss till jobb och precis all annan service, ofta många mil. Och skatten på drivmedel höjs oavsett om det är miljövänliga drivmedel eller ej, jo det finns icke fossil diesel. Ena dagen ska vi köra dieselfordon, nästa dag är dieseln största boven? Miljöargumentet har bara blivit en ursäkt för dom styrande att håva in skattepengar.

Tror de att alla ska få plats på Södermalm? Är det bara om man bor där som man är miljövänlig? Höjer skatten på plastpåsar till och med, påsar som i dag, i Sverige, många redan är miljövänliga. Hur ska vi kunna rädda världen när resten av världen vräker ut sopor och plast direkt i vattendragen? Ja, för det är inte vi svenskar som står för den delen även om man kan tro det när man lyssnar på en del politiker.

Men vi måste dra vårt strå till stacken säger ni. Jo det gör vi vill jag lova. Tror inte det finns så många länder som har den nivå av miljötänk och återvinning som vi svenskar trots allt har. Och hur mycket av CO2 utsläppen står vi för då, 0.02 procent av den globala sägs det.

”Grönt boende”

Odensbacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel