Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiskt ointresse stryper Hällefors föreningsliv

Föreningslivet i Hällefors har många engagerade aktiva utövare och ledare, som jobbar hårt och mycket för att bibehålla en verksamhet som ska tillfredsställa många. Ibland måste föreningar få stöd, ett stöd som inte är speciellt krävande eller kostsamt för den förvaltning och tjänstemän som borde vara till hands med lösningar och dialog.

Tyvärr ser jag att detta håller på att demoleras av kommunens ointresse i föreningslivet men också ordning, struktur, god service och bemötande är helt bortblåst. Det gör att föreningarna inte kan lägga fokus på rätt saker, att främst få ut unga på aktiviteter. Vilket borde gynna kommunen som helhet.

Mer och mer vill kommunen trycka på att föreningarna ska sköta, exempelvis service och underhåll, som är en uppenbar kommunangelägenhet. Det sista var markservice på Hurtigtorpet, här betedde sig Kommunen rent bedrövligt.

En annan sak är de hallar som finns att låna/hyra. I dessa hallar råder det anarki, där ingen eller väldigt få föreningar vill ta ansvar. De skötsamma får helt enkelt anpassa sig till dåligt underhållande av lokaler, nedskräpning, skitiga golv och äckliga duschutrymmen. Föreningar som missköter sig kan göra det gång på gång år ut och år in utan att något händer.

Ansvariga i föreningar och fastigheterna i Hällefors kommun tycks inte tar den konflikten, de kanske är trötta eller rädda. Vill Hällefors kommun ha ett rikt föreningsliv med nöjda medborgare – då måste kommunen ta sitt ansvar.

”Esset”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel